Huoltajakirje kotiin (Ohjeet MPASS-kirjautumiseen)

"Hei kotiväki!

Lapsellesi on hankittu Lukulumon kouluversio. Se on digitaalinen, monikielinen kuva- ja äänikirjapalvelu, joka on lapsesi käytössä sekä koulussa että kotona.

• Lukulumon kouluversion eri pituisista ja monien aihepiirien kirjoista jokainen lukija löytää itselleen sopivaa luettavaa. Kirjoja palvelussa on tuhansia.

• Lukemista voi tukea monin tavoin: kirjoja voi kuunnella, hyödyntää tekstinseurantaa, hidastaa lukunopeutta jne.

• Kirjoja voi kuunnella suomen kielen lisäksi perheen eri kielillä (palvelussamme on yli 70 eri kieltä!), koulussa opiskeltavilla kielillä tai tutustua kiinnostaviin kieliin. Lapsella on kyky oppia monia kieliä yhtä aikaa.

• Lukulumon sisältö on turvallista. Kirjat on valittu lastenkirjallisuuden asiantuntijoiden kanssa.

Näin pääsette alkuun

• Lukulumoa voi käyttää joko selaimella osoitteessa app.lukulumo.fi tai voit ladata Lukulumo-sovelluksen sovelluskaupasta (AppStore / Google Play). Lukulumoa voi käyttää usealla laitteella samanaikaisesti.

• Oppilas saa käyttäjätunnuksen ja salasanan koululta.

Kirjautuminen Lukulumoon tapahtuu MPASSiD-kirjautumisen kautta:

1. Valitse kirjautumissivulta MPASSiD

2. Etsi pudotusvalikosta oma koulu

3. Kirjaudu koulusta saaduilla organisaatiotunnuksilla sisään

Kasvatetaan lukuintoa Lukulumon avulla

• Auta lasta sopivan lukemisen etsimisessä ja järjestä aikaa lukemiselle.

• Anna lapsen käyttää Lukulumon apukeinoja (kuuntelu, tekstinseuranta, lukunopeuden säätö). • Ottakaa Lukulumo mukaan perheen yhteisiin lukuhetkiin. Keskustelkaa luetusta, vuorotelkaa lukemista, hassutelkaa roolihahmojen erilaisiin ääniin eläytyen. Myös jo lukemaan oppinut lapsi nauttii ja hyötyy ääneen luetun kirjan kuuntelusta.

• Lukekaa eri tilanteissa: bussimatkalla, metsäretkellä, odotushetkinä. Lukulumo toimii myös ilman nettiä, kunhan valitun kirjan lataa etukäteen.

Lukutaito, -into ja kiinnostus kirjoihin vahvistuvat lukemalla, joten kaikki lukeminen on hyvästä.

Hyvä lukutaito tukee kaikkea oppimista! Mukavia lukuhetkiä Lukulumo koulun parissa! Lisää tietoa ja tukea käyttöön www.lukulumokoulu.fi"

kirje huoltajille_lukulumokoulu2024Mpassid.pdf
544.3 KB